A francia riviéra tengerparti pihenéssel 2023
A Ligur part legfényesebb csillagai és a Côte d`Azur gyöngyszemei

Szeretné látni a Riviéra festőket is megihlető, telt színeit: az azúrkék tengert, az ezüstösen zöldellő olajfákat vagy a napsárga és terrakotta színű házakat, ha élvezi a ligur és dél-francia piacok szín- és hangkavalkádját, ha kedveli a nagyvilági életet, a tengerparti sétányok esti hangulatát: ezt az utat élvezni fogja. Alkudozni a San Remo-i piacon az aszalt paradicsomra vagy a szarvasgombás olajra, rostonsült tenger halat ebédelni Portofinóban, miközben a Liguria talán legszebb tengeröblének látványában gyönyörködünk: élmény. De ugyanígy pompás látványban lesz részünk, ha az angol lordok és orosz arisztokraták által fölfedezett partszakasznak bármely városát keressük föl: a filmvilág európai központját, Cannes-t, az európai gazdagok legkedveltebb lakóhelyét, Monacót vagy éppen a lélegzetelállító szépségű Eze Village-t, mely közel ötszáz méterrel tornyosul a tenger fölé. Egészen káprázatos látvány a nizzai Angol sétány az Angyalok-öblével a nyári napsütésben, a Verdun-kanyon szurdokja, Frejus óvárosa vagy éppen a ligur tengerpart San Remo közelében, amint egy sétahajóról tekintünk a szinte a tengerből kinövő magas hegyvonulatokra, melyek előterében kisebb-nagyobb öblöcskéket ölelnek körül a borgószerűen épített középkori eredetű városkák. Ha mindeközben elfárad az utazó, mindig ott a tenger, mely maga a csoda, a pihenés állandó ígérete a nyári napokon. Ha szeretné ezt a nagyvilági hangulatot beszippantani, vagy azt, hogy ez a hangulat szippantsa be Önt, akkor érdemes ezt az utat választani. A Riviéra nem pusztán tájegység – ez bizony életérzés. Programunkat jó minőségű, igényes szállodai elhelyezéssel terveztük mind a 8 éjszakára.
A Riviéra nem pusztán tájegység – ez bizony életérzés. 
 
 
Az olasz beutazáshoz szükséges COVID-információkat ITT találja.
 
A francia beutazáshoz szükséges COVID-információkat ITT találja.

 


 
Ország: Franciaország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Treviso (730 km)

Elutazás Szegedről kora reggel. Utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben pihenőkkel tarkítva érkezünk Trevisoba, a „miniatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy spritzre. Merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe! Első szállásunk Észak-Olaszország­ban lesz. 

2. nap: A Garda-tótól Ligur tengerpartig (420 km)

Reggeli után Sirmionéban, e párat­lan fekvésű városban teszünk rövid sétát. Kihagyhatatlan a véget nem érő fagylaltos pult, ahol engedve a csábításnak megkóstoljuk a messze földön híres fagylaltját. Sétálunk a középkori várfalak között, majd hajóra szállva a tó vizéről is gyönyörködhetünk a félszigeten elnyúló város és az Alpok által körülölelt tó látványában (hajójegy). Sirmione aprókavicsos tópartján lehetőségünk van felfrissülni a tó vizében. A déli órákban indulunk a Virágok Riviérája, a Ligur part felé. Szállásunk 6 éjszakán át a Ligur parton lesz. 

3. nap: Pihenés a tengerparton és séták Szent Romulus városában: San Remo és a Nobel Villa (60 km)

Reggelit követően kedvére pihenhet a ligúr tengerparton, vagy jöjjön velünk egy gyalogos városnézésre San Remoban. Sétánk főbb látnivalói a Fesztiválpalota, a középkori erődítményváros (Pigna), a San Siro templom, a Virágpiac és Itália legelegánsabb kaszinója. Délután kedvére pihenhet a tengerparton vagy tartson velünk a csodás parkkal körülvett Nobel Villához, benne Alfred Nobel életrajzi kiállításával. Estére visszatérünk szálláshelyünkre. 

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy az olasz Riviéra, Rapallo és Portofino (340 km)

Reggeli után egész nap kedvére pihenhet a tengerparton vagy jöjjön velünk egész napos kirándulásra! Fakultatív ajánlatunk: Az olasz Riviéra legfényesebb városait keressük fel. Rapallóban kezdjük látogatásunkat, majd az európai arisztokrácia egyik legkedveltebb találkozóhelyét, Portofinót keressük fel, amelyet könnyedén csak a tenger felől lehet megközelíteni (hajójegy helysz. fiz.). A festői öblök és mélykék víz adja az elegáns települések utánozhatatlan szépségét. 

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy Monaco és Éze, látogatás a francia Riviéra egyik legszebb kilátópontján

Reggeli után egész nap kedvére pi­henhet a tengerparton vagy jöjjön velünk egész napos kirándulásra! Fakultatív ajánlatunk: A Ligur parttól eltávolodva Monacóba, a mini államba kirándulunk, amelynek fekvése és látnivalói egyaránt elbűvölik a látogatót: Oceonográfiai Múzeum (a világ egyik legszebb akváriumával), Hercegi Palota, a jachtkikötő, a Grand Casino, a belle époque elegáns szállodái, Rainier herceg autógyűjteménye. Szabadidőt követően a közeli Éze hegytetőre épült településre utazunk tovább. A több száz méteres szikla tetején található, épségben megmaradt középkori városka egzotikus botanikus kertjéből páratlan kilátás nyílik a Riviérára. Sétánk után láto­gatást teszünk a Fragonard Parfümgyárban, amely a világ leghíresebb kozmetikai termékeit állítja elő. Estére visszatérünk szálláshelyünkre. 

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy Nizza, Saint Paul de Vence és Cannes a fesztiválváros (190 km)

Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakultatív ajánlatunk: reggeli után első állomásunk a francia riviéra „fővárosa”, Nizza, mely az azúrkék Angyalok öblét öleli körül. Sétánk során megismerkedünk ligur hatá­sú óvárosával, a nagyszerű franciás várostervezés remek példájával, a Masséna térrel, a színházzal, a régi kikötő festői épületeivel és a város jelképévé vált, impozáns tenger­parti Angol sétánnyal. Nizzában a piaccal és a helyi gasztronómia specialitásaival is ismerkedhetünk: megkóstolhatjuk a soccát a piacon vagy a híres-nevezetes kandírozott gyümölcsöket. Fürdési lehetőség a nizzai Angyalok Öblében[S1] . Délután Saint Paul de Vence, festőket is gyakran megihlető hangulatos, dombtetőre épült középkori óvárosát, festői sikátorait, és kulturális látnivalóit tekintjük meg. Napunk fénypontja a francia Riviéra legnép­szerűbb, pezsgő-nyüzsgő városa, a filmvilág központja, Cannes! Gyalogosan keressük fel látnivalóit: a Fesztiválpalotát, a Croisette-et és az óvárost, rövid szabadidőt követően (ha nem tart a városnézésen, lehetőség van a Cannes-i szabadstrandon megmártózni a tengerben, felfrissülni egy kicsit). Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap: Pihenés a tengerparton vagy Grasse - Castellane – Verdon kanyon – Lac de Sainte-Croix tó (440 km)

Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakultatív ajánlatunk: Grasse település érintésével a Cote d’Azur lenyűgöző természeti látványosságát, az amerikai Grand Canyonra emlékeztető a Verdon-kanyont keressük fel, amelyen végighaladva a lélegzetünk is eláll a természet vad szépségétől. A kanyon előtt Castellane pompás főterén időzünk, ahol ötszögletű középkori lakótorony és egy káprázatos oltárkő szikla köszönt bennünket a város fölött egy kápolnával a tetején! Sétánk során lehetőségünk van a városka középkori hídján átsétálni a Verdon patak fölött. Autóbuszunkkal olyan sziklaormokon és kanyargós hegyoldalakon járunk, ahol minden pillanatban fotózásra késztetve érezzük magunkat! A kanyonon végighaladva a Provancei Alpok lábánál elterülő Lac de Sainte-Croix tónál megállunk egy pihenőre. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

8. nap: A Ligur-parton át utazunk – Imperia, majd Júlia városa: Verona (420 km)

Reggel autóbusszal hazafelé indulunk a Ligur-parton keresztül. Imperiában megtekintjük Liguria nagyszerű olívaolaj múzeumát, ahol mindent megtudhatunk az olajfa történetéről és termésének feldolgozásáról. A késő délutáni órákban érkezünk a romantikus szerelmesek városába, Veronába. Rövid városnézésünk során gyalogosan ismerkedünk a város nevezetességeivel: Arena, Júlia háza, piactér, városháza. Szállásunk Padova környékén lesz. 

9. nap: Padova – Budapest – Szeged (740 km)

Reggeli után az Udine–Tornyiszent­miklós útvonalon utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenővel, étkezési lehetőséggel. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban, utunkat folytatjuk Szegedre.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

16800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

11500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

10000

Garda-tó hajózás

32 EUR

12000

Rapallo és Portofino (06.24., 07.22., 08.26.)

+25 EUR hajójegy helysz. fiz.

41 EUR + 25 EUR hajójegy helysz. fiz.

15500

Rapallo és Portofino (09.16.)

+25 EUR hajójegy helysz. fiz.

35 EUR + 25 EUR hajójegy helysz. fiz.

13500

Grasse és a Verdun kanyon (06.24., 07.22., 08.26.)

39 EUR

14500

Grasse és a Verdun kanyon (09.16.)

34 EUR

12500

Nizza, Saint Paul de Vence és Cannes

24 EUR

9000

Monaco és Eze Village

22 EUR

8000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.24., 07.22., 08.26., 09.16.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (06.24.): 359.500 Ft / 959 EUR 
Részvételi díj (07.22., 08.26.):
396.000 Ft / 1.056 EUR 
(Kis csoportos létszám felár: 27.000 Ft / 72 EUR/fő*)
Részvételi díj (09.16.):
275.500 Ft / 706 EUR 
(Kis csoportos létszám felár: 22.000 Ft / 59 EUR/fő*)
1 ágyas felár (06.24., 07.22., 08.26.): 105.000 Ft / 280 EUR
1 ágyas felár (09.16.):
99.500 Ft / 269 EUR
8x vacsora felár (06.24., 07.22., 08.26.): 92.000 Ft / 245 EUR
8x vacsora felár (09.16.):
91.500 Ft / 244 EUR
Bővített reggeli felár oda-vissza úton (06.24., 07.22., 08.26.): 5.500 Ft / 15 EUR
Bővített reggeli felár oda-vissza úton (09.16.): 5.200 Ft / 14 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 6.300 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 8.190 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 10.350 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 8 éjsz. szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x reggeli


Fakultatív programok (25 főtől):
Garda-tó hajózás: 12.000 Ft / 32 EUR
Rapallo és Portofino (06.24., 07.22., 08.26.): 15.500 Ft + 25 EUR hajójegy (helysz. fiz.) / 41 EUR + 25 EUR hajójegy (helysz. fiz.)
Rapallo és Portofino (09.16.): 13.500 Ft + 25 EUR hajójegy (helysz. fiz.) / 35 EUR + 25 EUR hajójegy (helysz. fiz.)
Grasse és a Verdun kanyon (06.22., 07.22., 08.26.): 14.500 Ft / 39 EUR
Grasse és a Verdun kanyon (09.16.): 12.500 Ft / 34 EUR
Nizza, Saint Paul de Vence és Cannes: 9.000 Ft / 24 EUR
Monaco és Eze Village: 8.000 Ft / 22 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 100 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 18 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 27.000 Ft / 72 EUR/fő (06.24., 07.22., 08.26.)
*25-34 fő esetén: 22.000 Ft / 59 EUR/fő (09.16.)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 8 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 8x reggelis ellátást 

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 8x vacsora felárat

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Nizza
Péntek 09/22
21 °
Monaco
Péntek 09/22
21 °
Cannes
Péntek 09/22
20 °
Verona
Péntek 09/22
19 °
Treviso
Péntek 09/22
19 °
Sirmione
Péntek 09/22
19 °
Sanremo
Péntek 09/22
20 °
Rapallo
Péntek 09/22
20 °
Imperia
Péntek 09/22
15 °
Portofino
Péntek 09/22
20 °
Grasse
Péntek 09/22
17 °
Saint-Paul-de-Vence
Péntek 09/22
20 °
Videó ajánló
 
Nyugat-Európa
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs