Írország nagykörutazás 2023
Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

Megannyi csoda Írországban! A régi programunkat annyira sikerült megreformálnunk, hogy azonnal útra keltünk! Először csak gondolatban, majd úton is voltunk! Kimondhatatlan nyugalom és tengersok élmény ezen 7 napban! Igen! Ez az új Írország Nagykörutazás programunk, mely délen tesz egy teljes kört a szigeten és ellátogat Észak-Írország nevezetes helyeire is! Ha Írország a cél, akkor ne keresgéljen tovább, mert nincs másik ilyen program, amiben minden benne van és jut idő az élményekre! Eszünkbe jut a végtelen mezők zöld színe, az ír whisky, ódon kastélyok sejtelmes, mesébe illő világa. A Z(s)eppelin 7 napos írországi körutazása során saját szemével is megcsodálhatja Írország mesés kincseit: Burren, Moher-sziklák, Kerry-gyûrû, Cashel-szikla. Látogatást teszünk számos a középkort hűen idézõ emlékhelyen: Bunratty kastélyában, Adare Desmond kastélyában, Muckross kastélyában, Kilkenny várában valamint Dublin varázslatosan szép székesegyházában, egyetemében, várában. Belekóstolunk az írek valódi világába szó szerint: ír whiskey lepárlót is meglátogatunk, ahol kóstolhatunk a valódi nedűből. Remek alkalom, hogy egy gyönyörű ír nagykörutazáson vegyen részt, tartson Ön is velünk!

 

A beutazáshoz szükséges COVID-információkat ITT találja.


 Fontos! AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBA VALÓ BELÉPÉSHEZ KIZÁRÓLAG ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL ALKALMAS!

Ország: Írország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap:  Budapest – Shannon és elindulunk: Moher sziklái –
Burren-fennsík és Galway (195 km)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Írországba. A repülőtérről Írország első számú természeti nevezetességéhez, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Érezzük, amint a nedves levegőbe szinte bele tudnánk harapni! Kis pihenőt követően utunkat folytatjuk a zöld végtelenek tűnő Burren-fennsíkhoz. Zöldellő ír táj, egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel fogad bennünket. A zöldellő Írországból kapott első napi betekintésünket követően Galway felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Krisztus születése előtti időkből származó dolment is (kőkorszakból fennmaradt síremlék). Írország bohém városa, Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz, emellett népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal és színesre festett házakkal.  Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:  Bunratty kastélya, Limerick viking település - Tralee (210 km)

Ma napunk első állomása Bunratty kastélya, mely igazi látványosság! A korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX. századi Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac ivója, iskola – minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Utunkat a vikingek által alapított településen, Limericken keresztül folytatjuk. Sétánk során a város legfőbb vonzerejének tartott János király XIII. Századi kastélyát csodáljuk (kívülről), mely impozánsan felemelkedik a Shannon fölött. Sétánk során betekintünk a Szent Mária-székesegyházba, mely Írország egyik eldugott ékköve. Az egykori királyi palota bejárataként szolgáló míves ajtó a 12. századból származik. Érintjük még a Szent Mária-katedrálist és a Szent János tér jellegzetes épülteit. A Dingle-félsziget felé tartunk, melynek északi szegletében Tralee-be érkezünk, ahol szállásunk és vacsoránk lesz. A vacsorát követően a hagyományokat hűen őrző nép színházába, igazi ír pubba látogatunk, ahol hangulatos zenés (olykor táncos) népi mulatság részesei lehetünk (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

3. nap:  Kerry-gyűrű panorámája és Muckross kastélya – Cork (270 km)

Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget ikonikus Kerry-gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható a vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay-tavak festői láncolata, valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejének pompás báját, a hegyeket, völgyeket és változatos, vadregényes tengerpartokat láthatunk. Olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szálláshelyünkre Cork városába térünk.

4. nap:  Cork – Midleton whiskey – Cahir – Cashel szikla – Kilkenny (190 km)

Reggelinket elfogyasztva Cork kisváros számos látnivalóval várja csoportunkat. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül, a folyót pedig számos híd köti össze. Kedves kis üzletek és régi piacterek fogadnak Bennünket. Ha betérünk egy üzletbe, magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a helyieket Írország legbeszédesebb népének tartják. Betekintünk a csodálatos viktoriánus csarnokban található piacára, majd felkeressük a Szent Anna templomot a Lee folyó felett, mely Cork egyik legismertebb nevezetessége. Midletonba, a Jameson whiskey központjába vezet utunk, ahol Jameson az Úr! John Jameson az 1770-es években kezdte építeni a híres ír whiskey márkát. Kiválasztotta a legjobb árpát és hordókat és az egész lepárló üzemét egyetlen szeszfőzdeben valósította meg, így biztosítva a minőséget. Ennek a munkának járunk utána, amely napjainkig ép marad. A látogatás során lehetőség nyílik eredeti ír whiskey kóstolására, vásárlásra. Ízekkel a szánkban folytatjuk utunkat Cahirba, az egykori helyőrségi városba. Elmélkedünk a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szent Patrick keresztje. Utunk következő állomása Kilkenny, Írország egyik legelbűvölőbb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t, a szép, Tudor-kori kereskedőházat. A magával ragadóközépkori óvárosban vacsoraidőig időzünk, majd szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap:  Kilkenny kastély – Dublin – egész nap Dublin (130 km)

Reggeli után a Kilkenny várat járjuk körbe, a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik. Kerry megyét magunk mögött hagyva Dublin, a főváros tárt karokkal fogad bennünket. Napunk nagy részét az ír fővárosnak szenteljük. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, megállókkal a Trinity College-nél és a Szent Patrik-székesegyháznál. (A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szent Patrik-székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-öt és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, főposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötőnegyed épületei, Félpennys híd és Grafton street (a helyi „Váci utca”). Szálláshelyünkre az esti órákban térünk.

6. nap:  Észak-Írország: Dunluce vára, az óriások útja (Giant’s Causeway) és Carrick-A-Rede kötélhídja (260 km)

Ma Észak-Írország legnyűgöző vidékeire utazunk! Az ír-sziget északi partvidékén Dunluce romváránál időzünk, miközben megismerjük a tengerbe zuhant tornyának történetét (a sziklaperemen ékeskedő kastélyt az erózió nagyban sújtja, ezért sajnos már nem sokáig láthatjuk). Éppen csak visszaszállunk a buszunkba, majd az „Óriások útján járunk”. Ismerkedünk az ír óriás, Finn MacCool legendájával és a valósághoz közelebb álló földtani, vulkanikus magyarázattal. Körülbelül 40.000 egymáshoz szorosan illeszkedő bazaltoszlop lenyűgözőlátványt nyújt. A legmagasabbak kb. 12 méteresek! Sétálunk a partvidéken, az "Óriások útján". Következő állomásunk a Carrick-A-Rede kötélhíd, melyen a mélység fölött átsétálva érkezünk az óceán által elválasztott apró szigetre. Lebilincselő élmény! Az esti órákban Belfast környéki szálláshelyünkre érkezünk.   

7. nap: Belfast – Powescourt virágoskertje – Dublin - Budapest
(260 km)

Megreggelizünk, majd Észak-Írország központjában sétálunk. A Titanic óceánjáróhajó története mindenki számára ismert. Az 1900-as évek elején egy belfasti hajógyárból indult útjára a luxus gőzös. Láthatjuk a Titanic emlékközpontot, mely épület formáját a hajó mintázta. Láthatjuk a városházát és a Szent György piacot. Észak-Írország központját magunk mögött hagyva délre térünk vissza és Dublin közelében felkeressük Powerscourt, Ír-sziget leghíresebb díszkertjét. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow-hegység lábánál – kertje pompázatos és kihagyhatatlan! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.18., 07.14., 09.03.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 559.000 Ft / 1.452 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 43.000 Ft / 112 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár: 154.000 Ft / 400 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 105 EUR + 18 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 43.000 Ft / 112 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- útlemondási biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- Colonnade kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
Nyugat-Európa
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs