Az Aranyháromszög és Varanasi
India valódi arca, hajóval a Gangeszen

„Keressetek, kutassatok, mert az egész világ egyetlen nemzete sem talál annyi kincset kultúrájának gyarapítására, mint a magyar az ős indiai kultúra tárházában.”

Kőrösi Csoma Sándor

Idegenvezetőnk ajánlásával:

Indiai útjaim végén, amikor útitársaimtól megkérdem, mi fogta meg őket legjobban az ezerarcú Indiából, a válaszok között csak ritkán szerepel a Tadzs Mahal. Sokan ugyan „csak” e csodás építményért jönnek Indiába, a helyszínen mégis rájönnek, India kéretlenül is sokkal többet ad.

Miközben bejárjuk a világörökség legszebb helyeit Delhitől a maharádzsák és az 1000 éves hindu templomok világán át egészen a legendás Gangeszig, megkíséreljük a lehetetlent: hidat verni egymástól oly távol eső kultúráink között!

A Zseppelin utasai biztonságban és kényelemben merülhetnek bele Indiának a mienkétől olyannyira eltérő gondolkodásmódjába, megismerkedhetnek az ott élő több mint 1 milliárd ember mindennapi életével, szokásaival, izgalmas mitológiai történetekkel, különleges ételekkel és italokkal, zenével, szemet gyönyörködtető kézműves portékákkal – mindezt az indiai hétköznapok valóságán keresztül.

Küldetésünk India megértése és megértetése, egy olyan világ bemutatása, amit mindenkinek legalább egyszer az életben látnia kell.

Mi Indiának ezt a valódi arcát keressük, amely megbabonáz, rabul ejt és soha többé nem ereszt.

Tartson Ön is velünk!Útlevélhasználat!

Utasaink a program által érintett ország(ok)-ba csak érvényes magyarországi útlevél birtokában léphetnek be!

(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)


Hasznos információk (letölthető)
Ország: India
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
India valódi arca, hajóval a Gangeszen
11 nap / 9 éjszaka, repülővel 

1. nap: Budapest – Delhi

Elutazás menetrendtől függően (európai átszállással) Budapestről Delhibe. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

2. nap: Delhi felfedezése (60 km)

Reggeli után Delhivel ismerkedünk. Egész napos városnézésünk során egy különös világot ismerhetünk meg. Ó-Delhiben ellátogatunk a Vörös Erődbe, melyet meg Shah Jahan mogul uralkodó építtetett. Innen riksára szállva utazunk a Péntek Mecsethez, India legnagyobb mecsetjéhez. Tisztelgünk Mahatma Gandhi síremléke előtt, majd Humayun mogul időkben emelt hatalmas méretű mauzóleumát tekintjük meg. A nap végén Új-Delhi városrészbe látogatunk, ahol az angol behatás és tradíció nyomaival találkozunk. A Parlament épületei, elnöki rezidencia, a hivatali épületek mind a viktoriánus építészet jegyeit viselik. Végezetül láthatjuk Delhi legrégibb fennmaradt emlékeit: a művészi kivitelezésű Qutub Minart (73 m magas) és a mellette tálalható az Iszlám Hatalma Mecsetet (1193-ból, UNESCO Világörökség). Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Delhi – Jaipur (260 km)

Ezen a napon Rajasthan állam fővárosába, Jaipurba utazunk. Útközben megállunk a maharadzsák festői vízi palotájánál, a Jal Mahalnal. Délután érkezünk Jaipurba, ahol ellátogatunk a pazar szőnyegbazárba és a város nyüzsgő piacara. A színes bazársoron vásárlási lehetőség (kötelező alkudozással). Szállásunk 2 éjszakán át Jaipurban lesz.

4. nap: Amber és Jaipur – a rózsaszínű város (20 km)

Reggeli, majd Jaipur városával és környékével ismerkedünk. A városhoz közeli dombtetőre épült Borostyán erődből (Amber) páratlan kilátás nyílik a vidékre. A citadellához vezető fárasztó emelkedőt elefántháton tesszük meg, megtekintjük a palota termeit. Délután városnézés Jaipurban: Johari-bazár, a Szelek Palotája (kívülről). A lenyűgöző City Palace az óváros nagy részét elfoglalja, családjával itt lakik a mesésen gazdag jaipuri maharadzsa is. Itt tálalható az UNESCO Világörökség részét képező obszervatórium, továbbá miniatúra, drágakő és féldrágakő műhelyek, üzletek sokasága.

5. nap: Fatehpur Sikri  – az egykori főváros (240 km)

Ezen a napon Agrába utazunk. Útközben felkeressük Fatehpur Sikri-t, az Akbar császár által építtetett palotát (1569). Az egykori főváros vörös homokkőből készült épületei, palotái, kertjei mind-mind az egymással keveredő iszlám és hindu építészet jegyeit viselik (UNESCO világörökség). A régészeti zónából a világ legmagasabb kapuján, a Győzelem Kapun át léphetünk be a szufi szent, Salim sejk misztikus, hófehér márvány síremlékéhez. Továbbutazva délutánra Agrába érkezünk, ahol szállásunk lesz.

6. nap: Agra az erőddel, a Taj Mahal és a Baby Taj (20 km)

Megreggelizünk, majd a Taj Mahalt, a Shah Jahan mogul által a fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére építtetett remekművet tekintjük meg. Az építmény India jelképe – a világörökség része. 22 éven át mintegy 20.000 ember építette márványból, 1653-ban készült el. Következő állomásként a vörös kőből épült, monumentális Agra erődöt látogatjuk meg (2,5 km hosszú fallal körülvett erőd, benne az Andalúz csarnok, Tükrök Palotája.) Mai napunk délutáni állomása Itimad-ud-Daulah mauzóleuma, az un. Baby Taj (az elegánsan díszített kis épület a Taj Mahal közvetlen építészeti elődje). Vacsora és szállás Agrában. 

7. nap: Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho (430 km)

Reggeli után I. osztályú vonatra szállunk Agrában. Jhansi-ig utazunk vonaton, majd onnan saját busszal Khajuraho-ig megyünk. Útközben megtekintjük Belső-India kis ékszerdobozát, Orchha városát: a maharadzsa palotákat, a IX. században emelt monumentális Chaturbuj templomot és a Ráma-szentélyt, a hinduk egyik legszentebb zarándokhelyét. Kora estére érünk Khajuraho-ba. Szállás, vacsora.

8. nap: Khajuraho – Varanasi 

A délelőttöt teljes egészében Khajuraho világörökségének szenteljük. Itt tálalható a 17 tagból álló, mintegy ezer esztendős, világhírű hindu és dzsaina templom együttes. A templomokat a Chandela dinasztia építtette és pont a rejtettség miatt maradhattak meg az utókor számára. Csupán 1838-ban „fedezte fel” egy angol, T.S. Burt, aki csodálatosnak, ugyanakkor nemiképp felháborítónak tartotta az erotikus szobrokkal gazdagon díszített templomokat. A délutáni órákban Khajuraho repülőteréről helyi repülőjárattal a Gangesz-parti Varanasiba repülünk. Szállás elfoglalása, vacsora.

9. nap: Varanasi és Sarnath (40 km)

Még reggeli előtt kihajózunk a Gangeszre, hogy a felkelő nap fényében fürdő óváros pazar látványát a vízről élvezhessük. A parton ott tálaljuk a hajnali rituális fürdőzésüket végző hindukat. A város India egyik legszentebb városa, sokak szerint az „igazi” Indiát itt tálalja meg az utazó. A belváros sikátorai kész labirintust alkotnak, ahol közel 200 szentély áll egymás mellett. Az utcák a hindu halottégetési szertartások Gangesz- parti helyszínére, az un. ghat-okhoz futnak. Óvárosi kalandozásunk után visszatérünk a szállodánkba, majd a reggeli elfogyasztása után a Varanasi közelében fekvő Sarnath-ba buszozunk. A nyugodt kis település a buddhizmus egyik indiai központja. Mintegy 2500 évvel ezelőtt az Őzparkban kezdte meg a tanítást Gautama Buddha. Körbejárjuk a hatalmas sztúpákat (Dhamek, Chamkhandi), megtekintjük a Kr. e. III. század óta folyamatosan épült kolostorokat, Asóka császár legendás oszlopát. A Régészeti Múzeumban az ország egyik legnagyobb buddhista gyűjteményét láthatjuk. A Varanasi déli peremén álló Ramnagar XVIII. századi erődje a Gangesz fölé magasodik. Megtekintése után „lazításként” vásárolni megyünk a híres selyembazárba.

10. nap: Varanasi – Delhi

Elbúcsúzunk Varanasitól és visszarepülünk Delhibe. Menetrendtől függően további program lehetőségek Delhiben, illetve szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Európa felé az éjszakai órákban.

11. nap: Delhi – Budapest

Folyamatos repülőút után (európai átszállással) érkezés Budapestre a nappali órákban.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj: 420.000 Ft    
Repülőtéri illeték kb.: 120.000 Ft
Vízumköltség kb.: 20.000 Ft   
1ágyas felár: 75.000 Ft  


Választható biztosítások:
BBP: 550Ft/nap
Cl PLUS biztosítás*: 19.100 Ft 
Utazás: menetr. szerinti repülővel, európai   átszállással, helyben autóbusszal, I. osztályú vonattal, belső repülőjáratokkal
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda****
Ellátás: 8 x félpanzió
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 USD
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 USD
Minimális létszám: 15 fő.Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12.200 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
nap éj
Időpontok
repülővel:
Útvonal
Időjárás
Delhi
Hétfő 06/17
30 °
Agra
Hétfő 06/17
38 °
Jaipur
Hétfő 06/17
35 °
Varanasi
Hétfő 06/17
38 °
Egzotikus programok
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
június 18
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
918.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs