Szicília - A nap szigete - repülővel
Görög és normann emlékek nyomában mediterrán hangulatban

Végre könnyedén elérhető ez a távoli kis sziget, mely annyi szépséget rejt, hogy vonzza a kíváncsi utazót! Repülős programunkon 8 napig élvezheti Szicília minden adományát: napsütés, vakító kék ég és tenger szinte eggyé olvad a szemünk előtt! Fantasztikus látványosságok, mint az Etna, Palermo, Taormina, Cefalu feltárulnak nekünk, és olyan unikumokat is megismerünk, mint a templomok völgye, Agrigentó kikötője, vagy az Egadi-szigetek lagúnái! Várja Önt Szicília, repülővel!

Csatlakozási lehetőség a Tűz isten gyermekei: Lipari-szigetek programunkhoz!

A programok csatlakozási lehetőségeiről érdeklődjön irodánkban!


Ország: Olaszország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

Görög és normann emlékek nyomában mediterrán hangulatban


1. nap: Budapest–Catania (repülővel)

Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, transzfer a szállodába ahol 2 éjszakát töltünk.

2. nap: Etna – Siracusa – Noto (320 km)

Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig. Talpunk alatt érezzük a meleg vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Kora délután továbbutazunk Siracusába. Városnézés az Ortigia félszigeten fekvő óvárosban, majd a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel (görög színház, „Dionysus füle”). Napunk utolsó állomása a földrengésben elpusztult majd újjáépített középkori Noto Antica városa. A városban templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet. Utcáit paloták lenyűgöző homlokzata kíséri, zöldellő parkok és terek követik egymást. A város központjában áll az egyházi és világi hatalmat jelképező dóm. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Enna – Piazza Armerina – Agrigento és a Templomok völgye - Scala dei Turchi - Sciacca (250 km)

Megreggelizünk, majd a sziget belsejébe tartunk. Útközben megállunk a hegytetőre épült Enna kisvárosában, melyet már a görögök is "Szicília köldökének" neveztek és valószínűsíthető, hogy a sziget egyik legrégebbi települése. Megtekintjük a városka Dómját valamint elsétálunk a Catello di Lombardia épen maradt várfalaihoz, ahonnan gyönyörű kilátás Szicília lejtőire. Piazza Armerinába utazunk, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző császári villát keressük fel. Agrigentóban a városka kikötőjének köszönhetően anno élénk volt a kereskedelem. A Templomok Völgyében a világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, elképzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Utunkat folytatva „ Scala dei Turchi” (a törökök lépcsője) egyedülálló természeti látványosság vár bennünket! Rövid sétát teszünk a tenger alakította mészkő partszakaszon, ahol a fehér sziklák egyedi fototémát nyújtanak a látogató részére. Szálláshelyünkre érkezünk.

4. nap: Mazara del Vallo – Segesta - Erice - Trapani (85 km)

Reggelit követően folytatjuk utunkat és Mazara del Valloba érkezünk,mely a szicíliai arab hódítás kiemelt települése, ezen települést foglalták el elsőként és hagyták el utoljára. Az arab-normann építészeti stílusú Szent Egyed templomban található a Táncoló szatír múzeuma, az egykori normann vár maradványa, valamint a San Nicolo Regale templom. Segesta szentélyekkel tarkított vidékén az ásatási területen sétálunk. A régi templom maradványaitól nem messze található a hellén-római színház. Egykoron Szicília egyik legtehetősebb kereskedővárosába, Trapaniba érkezünk, ahol jelentős építészeti műemlékekkel találkozhatunk, úgy mint a Santuario dell’Annunziata, Museo Regionale Pepoli. Ellátogatunk a környékre jellemző, egyik sólepárló üzembe, ahol bepillantást kaphatunk a sógyártás rejtelmeibe. Ebédidő majd felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó középkori Erice-ben kóstolhatunk a helyi specialitásokból: likőrök, pesto, mandulabor. A város legszebb műemléke a katedrális, melyet Aragóniai Frigyes idejében építettek, és lélegzetelállítóan gyönyörű a neogótikus belső terével kápráztat el bennünket. A Castello di Venere-be (Vénusz Vár) igyekszünk, ahol látványos régészeti gyűjtemény és érdekes éremkollekciót tekintünk meg. Szállásunk a következő 2 éjszakán át Trapaniban vagy környékén lesz.

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Egadi szigetekre hajóval

Reggelit követően kedvére pihenhet a tengerparton vagy egyénileg élvezheti a város hangulatát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás Favignana szigetére, mely az Egadi szigetek legnagyobbika (októberi csoportunk esetében időjárás függvényében lehetséges)! Szicília nyugati partjától mindössze 7 kilométerre fekvő és strandjairól híres szigeten az érdekes, egykor tonhal feldolgozó üzemet látogatjuk meg, melyben napjainkban múzeum működik. Szabadidő a szigeten, fürdési lehetőség. Tipikus dél-olasz ebédünket a hajón fogyasztjuk el majd egy káprázatos kék-lagúnában hódolhatunk a fürdőzés örömeinek. Levanzo szigetén kiszállva sétálunk a csöppnyi település hangulatos kis utcáin, fürdési lehetőség. A délutáni órákban érkezünk vissza Trapaniba és a szálláshelyünkre.

6. nap: Monreale-Palermo-Cefalu-Tindari-Milazzo (290 km)

Kipihenve magunkat korán útra kelünk! A Palermo szomszédságában a normann királyi székhelyet, Monrealét keressük fel, ahol páratlan szépségű katedrálisa, valamint a bencés kolostor egyedülálló kerengője vár bennünket. Majd Palermóval, Szicília „fővárosával” ismerkedünk: Porta Nuova, Dóm, Capella Palatina (normann királyi kápolna), kapucinusok katakombáit láthatjuk. Folytatva utunkat az ikonikus Cefalúba érkezünk, ahol Szicília legnagyszerűbb normann katedrálisa található. Sétálunk a belvárosban. A délutáni órákban érkezünk a Tindariban álló Fekete Madonna zarándok-templomához. Milazzo környékén elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Savoca – Giardini Naxos - Taormina – Castelmola (85km)

Kipihenve magunkat folytatjuk utazásunkat Messinán át a festői hegyi városkába. Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk. (repülőmenetrend függvényében ezen programrész a 8. napon is megvalósulhat). Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. A késő délutáni órákban a Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai-öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton. Szállásunk Taormina környékén lesz.

8. nap: Catania–Budapest (repülővel)

A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Leírás Időtartam Ár

Favignana (Egadi) szigetek hajóval
11500

Isola Bella Kék barlang, libegővel hajóval
8500

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj: 248.500 Ft

Repülőtéri illeték kb.: 45.000 Ft

1ágyas felár: 48.000 Ft

7x vacsora felár: 23.500 Ft


Választható biztosítások:

BBP biztosítás: 550Ft/nap 

CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft


Utazás: repülővel, busszal és hajóval

Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***

Ellátás: 7x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől)

Favignana (Egadi) szigetek hajóval: 11.500 Ft

Isola Bella Kék barlang libegővel, hajóval: 8.500 Ft

Etna felvonójegy+kisbusz: 30 Euro+30 Euro


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 22 Euro


Minimális létszám: 20 fő

Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka

– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka

– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

nap éj
Időpontok
repülővel:
Útvonal
Időjárás
Palermo
Csütörtök 12/14
16 °
Tünde idegenvezetőnk a programról jelentkezik: (archív)
Itália
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
december 15
május 28
Mennyiért?
10.500,- Ft
770.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
1 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs